06/10/2024
IMG_20200815_213630

Odigrani su preostali mečevi današnjeg programa četvrtog kola Premijer lige BiH, mečevi u Tuzli i u Vrapčićima.

Sloboda Tuzla – Željezničar Sarajevo 0:2

Na stadionu “Tušanj” u Tuzli danas je odigran susret četvrtog kola Premijer lige BiH između Slobode i Željezničara iz Sarajeva.

Sarajlije su u ovaj duel ušli kao izraziti favoriti za pobjedu shodno maksimalnom učinku iz prva tri prvenstvena kola, te su takav epitet već u 8. minuti i opravdali i poveli sa 1:0, strijelac je bio Lendrić.

Do kraja prvog poluvremena Željezničar je i dalje bio napadački orijentisan kako bi postigao novi pogodak, dok se Sloboda branila, međutim, novih rezultatskih promijena do isteka četrdeset i pete minute nije više bilo.

U nastavku meča i Sloboda je privremeno odigrala otvorenije, da bi u posljednjih pola sata ponovo Željezničar bio bolji tim na terenu, a kao plod bolje igre Sarajlije su u 73. minuti postigli i drugi pogodak i poveli sa 2:0, strijelac za, ispostaviće se kasnije i pobjedu tim rezultatom, bio je Mujezinović.

Željezničar je ovom pobjedom zadržao maksimalan učinak u prvenstvu, zadržao lidersku poziciju, i najavio šampionski pohod, dok je Sloboda nakon ovog poraza ostala na četiri boda.

https://youtu.be/MfQwgK9h28s
Video: Arena Sport

Velež Mostar – Krupa 2:0

Stadion “Rođeni” u Vrapčićima danas je bio poprište susreta četvrtog kola Premijer lige BiH između Veleža i Krupe.

Foto: Facebook/ FK Velež Mostar

Prvo poluvrijeme ovog duela okončalo se bez pogodaka, da bi u nastavku meča Velež pogotcima Cvijanovića u 72. minuti i Ovčine u 95. minuti došao do vodstva od 2:0, što je na kraju bio i krajnji epilog ovog meča.

Foto: Facebook/ FK Velež Mostar

Velež je ovom pobjedom došao na diobu druge pozicije na prvenstvenoj tabeli, dok je Krupa ovim porazom ostala na tri osvojena boda.

https://www.youtube.com/watch?v=Jcfc28zeb44
Video: Arena Sport

Tabela nakon nepotpunog četvrtog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *