22/09/2024

Nogometaši Olimpika će u nedjelju, u okviru petog kola Premijer lige BiH, odmjeriti snage sa ekipom Tuzla City.

Adis Hadžanović, vezni igrač sarajevskog tima, kaže kako je ekipa vrijedno radila u prethodnom periodu, a da je fokus bio na pripremu duela sa Tuzlacima.

“Poslije svih ovih rezultata i svega što se dešavalo, momci rade dobro. Spremali smo se za ovu utakmicu cijelo vrijeme i znamo otprilike šta nas čeka, s obzirom na to da je Tuzla City posljednje dvije utakmice igrala dobro. Mi ranije nismo imali sreće, neke stvari nam se nisu poklopile, ali spremni smo za utakmicu u nedjelju i probat ćemo iskoristiti prilike koje nam se ukažu.”

Olimpik je doživio tri poraza, ali u svakoj utakmici to je bilo minimalnim rezultatom, a u svakom susretu tim je bio ravnopravan protivnik, a upravo o tome je nastavio Hadžanović:

“Od ove tri utakmice, mi smo minimalno zaslužili šest bodova. Prvu utakmicu nismo imali sreće, primili smo pogodak u 81. minuti od Zrinjskog. Protiv Širokog Brijega se može reći da je bilo nešto slabije naše izdanje. U utakmici sa Krupom definitvno nismo imali sreće, propustili smo priliku da izjednačimo rezultat, ali šta da se radi. Ide nam nova utakmica i mi očekujemo da dođemo do prvih bodova.”

Tuzla City je pružila dobre partije u prethodna dva kola protiv Sarajeva i Mladosti iz Doboja kod Kaknja, te se Hadžanović i o tome osvrnuo sljedećim riječima:

“Ekipa Tuzle je uvijek dobra, svake godine je sve bolja i bolja. S obzirom na to da sam ja došao iz tog kluba, općenito znam kako se tamo radi i kako stvari stoje. Ta će ekipa svake godine biti sve jača, pa tako i ove sezone. U nedjelju nas očekuje teška utakmica, jer će oni sigurno ići na pobjedu, a i mi idemo da osvojimo bod(ove). Olimpik je sigurno u prethodna tri kola zaslužio da ima koji bod, pa ćemo vidjeti šta će sada biti.”

S obzriom na to da je Hadžanović stigli upravo iz Tuzla City u redove sarajevskog tima, govorio je o prednostuma svog trenutnog tima na sljedeći način:

“Ako budemo svi zajedno kao ekipa radili, to su najbolje šanse protiv njih. Mi moramo biti agresivni, moraju svi igrači dati maksimum, a ne samo pojedinci. Svi moramo zajedno raditi, kako bismo došli do bodova u ovom duelu.”

Susret između Tuzla City i Olimpika igra se u nedjelju na stadionu “Tušanj” sa početkom od 17 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *