06/10/2024
IMG_20200822_180232

Odigrana je svih sedam susreta današnjeg programa trečeg kola Prve lige FBiH, a naročito zanimljivo bilo je u Gračanici, gdje je odigran derbi meč ovog kola između Bratsva i Jedinstva iz Bihaća, te u Gradačcu, gdje su se sastali Zvijezda i GOŠK iz Gabele.

Bratstvo Gračanica – Jedinstvo Bihać 3:1

Na stadionu pod “Luke” u Gračanici danas je odigran derbi susret trećeg kola Prve luge FBiH, sastali su se Bratstvo i Jedinstvo iz Bihaća.

Jedinstvo je odlično otvorilo ovaj meč i već na startu pogotkom Haračića povelo sa 1:0, ali tim iz Gračanice je do kraja prvog poluvremena prvobitno pogotkom Jaganjca poravnao rezultat na 1:1, a zatim pogotkom Zarića i poveo sa 2:1, odnosno, došao do potpunog preokreta uoči drugog dijela susreta.

U nastavku Bratstvo dolazi do novog pogotka i vodstva rezultatom 3:1, strijelac je bio Hasikić, a od tada pa do kraja meča Bratstvo je kontrolisalo igru i bilo nešto bolji tim, međutim, konkretnih prilika za nove pogotke nije više bilo, te se ovaj duel na kraju i okončao rezultatom u korist tima iz Gračanice.

Bratstvo je ovim trijumfom sada na sedam bodova iz tri odigrana prvenstvena meča, dok je Jedinstvo nakon poraza ostalo na šest osvojenih prvenstvenih bodova.

Zvijezda Gradačac – GOŠK Gabela 1:0

Stadion “Banja Ilidža u Gradačcu danas je u okviru trećeg kola Prve lige FBiH ugostio timove Zvijezde i GOŠK-a iz Gabele.

Prvo poluvrijeme ovog meča nije ponudilo pogotke, te se okončalo neriješeno 0:0, a u nastavku meča, tačnije u posljednjoj minuti susreta Zvijezda preko Milakovića postiže pogodak za vodstvo rezultatom 1:0, što se ispostavilo i kao krajnji epilog ovog duela, uz podoatak da je Zvijezda u samo finišu meča ostala i sa igračem manje, s obzirom da je crveni karton dobio Mazić.

Ovom pobjedom Zvijezda je ujedno uknjižila svoje prve ovosezonske bodove, dok je GOŠK nakon poraza ostao na četiri osvojena prvenstvena boda.

Svi rezultati današnjeg programa trećeg kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon nepotpunog trećeg kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *