20/09/2024

Odigrana su još dva susreta šestog kola Premijer lige BiH, i to susreti u Vrapčićima i u Tuzli.

Velež Mostar – Tuzla City 1:1

Na stadionu “Rođeni” u Vrapčićima svoj susret šestog kola u okviru Premijer lige BiH odigrali su Velež iz Mostara i Tuzla City.

Nogometaši Veleža bolje su otvorili ovaj susret i u 8. minuti pogotkom Cvijanovića poveli sa 1:0, strijelac je bio , za ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča otvorena igra oba tima, a u takvim okolnostima bolje su se snašli Tuzlaci koji u 54. minuti pogotkom Džafića poravnavaju rezultat na 1:1, što je na kraju bio i konačan rezultat susreta.

Ovom podjelom bodova nešto zadovoljniji mogu biti gosti iz Tuzle, koji se neporaženi vraćaju sa teškog gostovanja, dok je Velež propustio priliku da na svom terenu dođe do nova tri boda.

https://www.facebook.com/1563131377287386/posts/2690613107872535/

Sloboda Tuzla – Široki Brijeg 3:0

Stadion “Tušanj” u Tuzli bio je mjesto susreta šestog kola Premijer lige BiH između Slobode iz Tuzle i Širokog Brijega.

Tuzlaci su idealno otvorili ovaj susret i već nakon prvog poluvremena vodili sa 2:0, strijelci su bili u Husejinović u 5. minuti, i Tomašević u 45. minuti, uz podatak da je Široki Brijeg u 36. minuti ostao i sa i igračem manje, s obzirom da je Zlomislić dobio crveni karton.

U nastavku susreta i gosti iz Širokog Brijega su krenuli na sve ili ništa, a to je ostavilo dosta prostora domaćima da kroz kontra napade pokušaju doći do novog pogotka i tako riješe ovaj duel, što se i dogodilo, odnosno, Sloboda pogotkom Beganovića u 73. minuti dolazi do prednosti od 3:0, što je bio i krajnji epilog ovog duela.

Ovom pobjedim Sloboda je krenula sa začelja prema sredini tabele, dok je Široki Brijeg unatoč porazu ostao na drugoj poziciji prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog šestog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *