20/09/2024

Proteklog vikenda odigrani su susreti drugog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Centar, u kojima su na tri od osam mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su se gosti radovali na pet mečeva.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 33 pogotka na svim mečevima, od toga sedam pogodaka na meču u Vogošći u visokoj domaćoj pobjedi Unisa nad Bosnom iz Visokog.

Pobjeda Tešanjka – Usora Žabljak 1:3

Foto: Facebook/ NK Usora

Zanimljiv susret odigrali su u Tešanjki timovi Pobjede i Usore iz Žabljaka, a susret se okončao pobjedom gostujućeg tima rezultatom 3:1, te je Usora nakon ove pobjede sada prvoplasirani tim prvenstva, dok je Pobjeda shodno porazu sada na dvanaestoj poziciji prvenstva.

SAŠK Napredak Sarajevo – Borac Jelah 0:3

Foto: Facebook/ FK Borac Jelah

Interesantan susret odigrali su u Doglodima ekipe SAŠK Napretka iz Sarajeva i Borca iz Jelaha, a susret se završio pobjedom tima iz Jelaha rezultatom 3:0, te je uslijed toga tim Borca sada na trećoj poziciji prvenstvene tabele, dok je SAŠK Napredak i dalje na posljednjoj poziciji tabele aktuelnog prvenstva.

Famos Hrasnica – Kolina Ustikolina 2:0

Foto: Facebook/ FK Famos Hrasnica

Jedan od zanimljivijih mečeva ovog kola odigrali su u Hrasnici timovi Famosa i Koline iz Ustikoline, a susret se završio pobjedom domaćeg Famosa rezultatom 2:0, te su Hrasničani ovim trijumfom sada drugoplasirani tim prvenstva, dok je Kolina nakon poraza na trinaestoj poziciji prvenstvene tabele.

Svi rezultati četvrtog kola Druge lige FBiH – grupa Centar:

Tabela nakon četvrtog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Centar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *