20/09/2024

U vikendu za nama su odigrani susreti drugog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na dva od šest mečeva slavili domaći timovi, dva duela su završena neriješeno, dok su se gosti radovali na dva meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 24 pogotka na svim mečevima, od toga deset pogodaka na meču u Rami u gostujućoj pobjedi Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja nad Ramom.

Neum – Ljubuški 0:6

Foto: Facebook/ NK Ljubuški

Vrlo efikasan susret u okviru ovog kola odigrali su u Neumu timovi Neuma i Ljubuškog, a susret se završio pobjedom gostujućeg tima rezultatom 6:0, te je shodno tome Ljubuški nakon pobjede i dalje prvoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Neum uslijed poraza sada posljednji tim prvenstvene tabele.

Tomislav Tomislavgrad – Klis Buturović Polje 1:1

Foto: Facebook/ HNK Tomislav Tomislavgrad

Derbi susret u okviru ovog kola odigrali su u Tomislavgradu timovi Tomislava i Klisa iz Buturović Polja, a susret se završio neriješenim rezultatom 1:1, te je shodno tome Tomislav nakon remija devetoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Klis sada na trećoj poziciji prvenstvene tabele.

Brotnjo Čitluk – Turbina Jablanica 2:1

Foto: Facebook/ HNK Brotnjo Čitluk

Zanimljiv duel u okviru ovog kola odigrali su u Čitluku timovi Brotnja i Turbine iz Jablanice, a susret se završio pobjedom Brotnja rezultatom 2:1, te je zahvaljujući tome tim iz Čitluka sada na sedmoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Turbina nakon ovog poraza sada osmoplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati drugog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon drugog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *