06/10/2024
FB_IMG_1599289485594

Susretom prvog kola grupe 1, koji se u italijanskoj Firenzi odigrao između Italije i BiH, startala je nova sezona Lige nacija A.

Italija – BiH 1:1

Na stadionu “Artemio Franchi” u Firenzi sastali su se u okviru prvog kola grupe 1 Lige nacija A reprezentacije Italije i BiH.

Prvo poluvrijeme ovog susreta ponudilo je nekoliko prilika u izvedbi obje selekcije, međutim, nije ponudilo pogotke, te se i na odmor otišlo pri neriješenom rezultatu.

U nastavku susreta reprezentacija BiH u 57. minuti pogotkom Džeke dolazi u vodstvo rezultatom 1:0, ali deset minuta kasnije Italijani poravnavaju na 1:1, strijelac pogotka bio je Sensi.

Do kraja meča mogle su obje reprezentacije postići novi pogodak i tako ostvariti trijumf, međutim, to se nije dogodilo, odnosno, rezultat od 1:1 ispostavio se kao konačni.

Ovim rezultatom obje selekcije su Ligu nacija otvorile sa po jednim uknjiženim bodom, te će priliku za prvi trijumf imati već u drugom kolu.

Nakon utakmice sa Italijom na stadionu “Artemio Franchi” održana je konferencija za štampu, na kojoj je selektor reprezentacije BiH, Dušan Bajević, izjavio sljedeće:

„Čestitam igračima na veoma dobroj igri i na rezultatu. Pogotovo jer je došao u jednoj teškoj situaciji kad nismo mogli da računamo na nekoliko igrača. Drago mi je zbog ovih momaka što smo napravili dobar rezultat i odigrali odlično utakmicu koja je bila jako zahtjevna. Bili su na visini zadatka 90 minuta, a to će nam biti potrebno i u narednim susretima.U situaciji smo da imao dosta mladih igrača koji su kandidati za reprezentaciju, a neki od njih su večeras pokazali kvalitet.“

Tabela grupe 1 Lige nacija A nakon prvog odigranog kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *