06/10/2024
IMG_20200905_182518

Danas su odigrani mečevi petog kola Prve lige FBiH, tačnije, sedam od osam mečeva ovog kola, a naročito zanimljivo bilo je na mečevima u Tešnju i u Kaknju.

TOŠK Tešanj – Jedinstvo Bihać 1:1

Na stadionu “Luke” u Tešnju danas su u okviru petog kola Prve lige FBiH snage odmjerili TOŠK i Jedinstvo iz Bihaća.

Tešnjaci su idealno otvorili meč i već u 5. minuti pogotkom Mahmutovića poveli sa 1:0, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča i Bišćani su zaigrali znatno ofanzivnije, što im se i isplatilo u 58. minuti, kada preko Koprivice postižu pogodak za poravnanje rezultata na 1:1, što je na kraju bio i konačan rezultat susreta.

Ovom podjelom bodova nešto zadovoljniji mogu biti gosti iz Bihaća, s obzirom da neporaženi napuštaju teško gostovanje.

S druge strane, Tešnjaci također u suštini ne mogu biti naročito nezadovoljni, s obzirom da su neporaženi okončali meč koji je zapravo jedan od derbija ovog kola.

Rudar Kakanj – Vis Simm-Bau Kosova 2:1

Foto: Facebook

Na stadionu pod “Vardom” u Kaknju danas su se u okviru petog kola Prve lige FBiH sastali Rudar i Vis Simm-Bau iz Kosove.

Gosti iz Kosove bolje su ušli u ovaj susret i pogotkom Kovača poveli sa 1:0, međutim, Rudar ubrzo pogotkom Dervišagića poravnava rezultat na 1:1, za ujedno i rezultat prvog poluvremena, da bi u nastavku Kakanjci preko Gačana postigli novi pogodak i potpuno preokrenuli rezultat u svoju korist, a 2:1 za domaće na kraju se ispostavilo i kao krajnji ishod ovog meča.

Rudar se ovom pobjedom vratio na lidersku poziciju prvenstvene tabele, dok se unatoč današnjem porazu, na drugoj poziciji nalazi tim iz Kosove.

Svi rezultati današnjeg programa petog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon nepotpunog petog kola u okviru Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *