20/09/2024

U vikendu za nama su odigrani susreti prvog i drugog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad, u kojima su na pet od sedam mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok su se gosti radovali na jednom meču.

Strijelci su u ovom kolu bili vrlo raspoloženi, postigavši ukupno 24 pogotka na svim mečevima, od toga sedam pogodaka u Cazinu, u visokoj domaćoj pobjedi Krajine nad Vitezom iz Bužima.

Iskra Bugojno –FK Vitez 0:2

Foto: Facebook/ FK Vitez – Vitez

Interesanatan susret u okviru ovog kola odigrali su u Bugojnu timovi Iskre i FK Vitez, a susret se završio pobjedom gostujućeg tima rezultatom 2:o, te je shodno tome FK Vitez nakon pobjede prvoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Iskra uslijed poraza sada osmoplasirani tim prvenstvene tabele.

Podgrmeč Sanski Most – Sloga Bosanska Otoka 3:0

Foto: Facebook/ NK Podgrmeč Sanski Most

Efikasan susret u okviru ovog kola odigrali su u Sanskom Mostu timovi Podgrmeča i Sloge iz Bosanske Otoke, a susret se završio pobjedom Podgrmeča rezultatom 3:0, te je shodno tome tim iz Sanskog Mosta sada prvoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Sloga nakon poraza sada na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele.

Svi rezultati prvog kola i tabela Druge lige FBiH – grupa Zapad 1:

Svi rezultati drugog kola i tabela Druge lige FBiH – grupa Zapad 2:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *