30/09/2024

Odigrano je pet od osam mečeva šestog kola Prve lige FBiH, a naročito zanimljivo bilo je na mečevima u Bihaću i u Goraždu.

Jedinstvo Bihać – Slaven Živinice 3:0

Foto: Facebook

Na stadionu pod “Borićima” u Bihaću danas su se u okviru šestog kola Prve lige FBiH sastali timovi Jedinstva i Slavena iz Živinica.

Ekipa Jedinstva bolje je ušla u ovaj duel i pogotkom Haračića povela sa 1:0, što je ujedno bio i ishod prvog poluvremena, da bi u nastavku Bišćani zaigrali još bolje, te prvobitno pogotkom Fajića poveli sa 2:0, a potom pogotkom Haračića i sa 3:0, što je na kraju bio i konačan rezultat meča.

Jedinstvo je sa ovom pobjedom krenulo prema vrhu prvenstvene tabele, dok je Slaven nakon poraza ostao u donjem dijelu prvenstva.

Goražde – Rudar Kakanj 3:0

Foto: Facebook

U Goraždu su danas u okviru šestog kola Prve lige FBiH snage odmjerili Goražde i Rudar iz Kaknja.

Nakon prvog poluvremena ovog susreta mreže oba golmana su mirovale, da bi u nastavku Goraždani pogotkom Hrelje poveli sa 1:0, a potom pogotkom Hihajlovića i sa 2:0, da bi konačnih 3:0 za domaće svojim pogotkom postavio Galešić.

Goražde je ovim trijumfom sada krenulo sa začelja prema sredini tabele, dok je Rudar ovim porazom izgubio lidersku poziciju na tabeli.

Rezultati današnjeg programa šestog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon nepotpunog šestog kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *