29/09/2024

Odigrwn je zaostali susret četvrtog kola Premijer lige BiH, susret u Sarajevu između Olimpika i Sarajeva.

Olimpik Sarajevo – Sarajevo 1:3

Na stadionu “Otoka” u Sarajevu danas su se u okviru zaostalog susreta četvrtog kola Premijer lige BiH sastali Olimpik i Sarajevo, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Sarajevo je ofanzivno ušlo u ovaj meč, dok se Olimpik posvetio defanzivi, a u takvim okolnostima bolje se snašlo Sarajevo koje u 21. minuti dolazi u vodstvo od 1:0, strijelac je bio Tatar.

Nastavak prvog poluvremena više nije ponudio neki naročito kvalitetan nogomet, te je rezultat od 1:0 za Sarajevo bio i ishod prvog dijela susreta.

U nastavku meča, u 82. minuti, Sarajevo postiže i drugi pogodak, strijelac je ponovo bio Tatar.

Ipak, u 84. minuti Olimpik pogotkom Hasanovića smanjuje vodstvo gostiju na 2:1, te se u susret vraća rezultatska neizvijesnost.

Međutim, da rezultatske neizvijesnosti do kraja meča ne bude pobrinulo se Sarajevo, konkretno, u 86. minuti Hebibović pogađa za 3:1 u korist gostiju, i za faktički pobjedu svog tima.

Do kraja meča više nije bilo pogodaka, te se ovaj prvenstveni gradski derbi okončao rezultatom 3:1 u korist Sarajeva.

Sarajevo je ovim trijumfom zaposjelo lidersku poziciju na prvenstvenoj tabeli, dok je Olimpik nakon poraza ostao posljednji tim prvenstva.

Tabela nakon sedam odigranih kola u okviru Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *