29/09/2024

U vikendu za nama su odigrani susreti sedmog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever, u kojima su na šest od osam mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su se gosti radovali na dva meča.

Strijelci su u ovom kolu bili vrlo raspoloženi, postigavši ukupno 40 pogodaka na svim mečevima, od toga jedanaest pogodaka u Prokosovićima, u domaćoj pobjedi Prokosovića nad Bosnom iz Kalesije.

Gradina Srebrenik – Dinamo Donja Mahala 4:0

Vrlo efikasan susret u okviru ovog kola odigrali su u Srebreniku timovi Gradine i Dinama iz Donje Mahale, a susret se završio pobjedom Gradine rezultatom 4:0, te je shodno tome Gradina sada prvoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Dinamo nakon poraza sada na jedanaestoj poziciji prvenstvene tabele.

Radnički Lukavac –Seona 2:3

Foto: Facebook/ FK Radnički Lukavac

Interesanatan susret u okviru ovog kola odigrali su u Lukavcu timovi Radničkog i Seone, a susret se završio pobjedom gostujućeg tima rezultatom 3:2, te je shodno tome Seona nakon pobjede sada drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Radnički uslijed poraza sada petoplasirani tim prvenstvene tabele.

Mramor Svatovac Poljice 2:3

Foto: Facebook/ NK Svatovac Poljice

Zanimljiv duel u okviru ovog kola odigrali su u Mramoru timovi Mramora i Svatovca iz Poljica, a susret se završio pobjedom Svatovca rezultatom 3:2, te je zahvaljujući tome tim iz Poljica sada na trećoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Mramor nakon ovog poraza ostao poslednjeplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati sedmog kola Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Tabela nakon sedmog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *