07/10/2024
IMG_20201001_213018

U Zenici je večeras odigran susret posljednjeg pretkola Evropske lige između predstavnika BiH, Sarajeva i predstavnika Škotske, Celtica iz Glasgowa.

Sarajevo – Celtic Glasgow (Škotska) 0:1

Na stadionu “Bilino polje” u Zenici večeras su u okviru posljednjeg pretkola Evropske lige snage odmjerili Sarajevo i predstavnik Škotske, Celtic iz Glasgowa, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Već od samog starta nogometaši Celtica imali su terensku inicijativu i generalno bolju igru, dok se Sarajevo baziralo na defanzivu i kontra napade.

Uslijed takvog pristupa igri prvo poluvrijeme je proteklo u igri na polovini Sarajeva, međutim, Celtic nije uspijevao postići pogodak, ali ni stvoriti neku ozbiljniju šansu za isti, te se rezultat od 0:0 ubrzo ispostavio i kao rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme krenulo je ofanzivom ekipe iz Škotske, čiji su igrači počeli stvarali ozbiljne prilike za pogodak, a u 70. minuti je došao i pogodak, strijelac za 1:0 u korist gostiju bio je Edouard.

Nakon toga Sarajevo je pokušavalo doći do rezultatskog poravnanja, međutim, Celtic se disciplinovano branio, i na kraju i odbranio.

Susret se tako završio pobjedom tima iz Škotske rezultatom 1:0, te je Sarajevo ovakvim rezultatom ujedno i eliminisano od mogućnosti da igra grupnu fazu Evropske lige.

U grupnoj fazi Evropske lige tako će igrati, dakle, Celtic, koji se pridružio ostalim timovima koji su ubilježili pobjede u današnjim susretima posljednjeg pretkola drugog po jačini klupskog takmičenja u Evropi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *