19/09/2024

Odigran je prvi susret današnjeg programa desetog kola Premijer lige BiH, susret u Tuzli između Slobode i Olimpika iz Sarajeva.

Sloboda Tuzla – Olimpik Sarajevo 2:0

Na stadionu “Tušanj” u Tuzli danas je odigran susret desetog kola Premijer lige BiH između Slobode i Olimpika iz Sarajeva.

Tuzlaci su idealno ušli u meč i u 34. minuti pogotkom Beganovića došli do prednosti od 1:0, a do kraja prvog poluvremena još se jednombzatresla mreža tima iz Sarajeva i to tako što su je sami sebi zatresli, loptu u vlastitu mrežu za vodstvo dimaćih od 2:0 pospremio je Dujmović u 45. minuti.

U nastavku susreta Sloboda je nastojala očuvati rezultatsku prednost iz prvog dijela meča, dok je Olimpik bezuspješno pokušavao uraditi nešto više u ofanzivi te se tako rezultatski vratiti u meč, a u takvoj igri bolje su se snašli Tuzlaci, odnosno, domaći su očuvali prednost iz prvog poluvremena, i rezultat od 2:0 naposlijetku se ispostavio i kao konačni.

Sloboda je ovim trijumfom sada krenula od začelja prema sredini tabele, dok je Olimpik nakon današnjeg poraza ostao posljednjeplasirani tim prvrnstva sa samo tri osvojena boda.

Tabela nakon nepotpunog desetog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *