07/10/2024
20201005_002812

Susretima prvog kola, koji su odigrani ovog vikenda, startala je nova sezona, sezona 2020/21, u okviru Prvenstva BiH za košarkaše.

Spars Realway Sarajevo – Leotar Trebinje 85:83

U dvorani “Novo Sarajevo” u Sarajevu, Spars Realway dočekao je u okviru prvog kola Prvenstva BiH ekipu Leotara iz Trebinja.

Košarkaši Spars Realway savladali su ekipu trebinjskog Leotara rezultatom 85:83, te su Sarajlije tako pobjedom domaćom otvorili ovosezonsko prvenstvo.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Vojin Ilić sa 29 poena, dok je Kenan Kamenjaš ubacio 23 poena, dok je u redovima Leotara Stefan Mijović postigao 31 poen, a Nikola Đurasović ubacio je 17 poena.

Spars je nakon prvog kola u grupi timova koji imaju skor od jedne pobjede i bez poraza, dok je Leotar suprotno tome u grupi timova koji imaju skor od jednog poraza iz isto toliko odigranih mečeva.

Borac Banjaluka – Sloboda Tuzla 70:82

Dvorana “Borik” u Banjaluci ugostila je u okviru prvog kola Prvenstva BiH ekipe Borca i Slobode iz Tuzle.

Ovaj susret rezultatski je pripao timu iz Tuzle, ishod je bio 82:70, dakle, za Tuzlake, koji su tako trijumfalno započeli novo prvenstvo.

U redovima Slobode po 15 poena postigli su Darrel Loyd i Đorđe Kapanović, a 13 je ubacio Jakov Mustapić, dok je u ekipi Borca nejefikasniji bio Nikola Tanasković sa 26 poena, a Peđa Lončar je ubacio 20 koševa.

Ekipa Slobode tako sada ima pozitivan skor od jedne pobjede i bez poraza, dok Borac nasuprot tome ima negativan skor od jednog poraza iz jednog odigranog meča.

Svi rezultati prvog kola Prvenstva BiH:

Tabela nakon odigranog prvog kola Prvenstva BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *