07/10/2024
IMG_20201005_164150

U vikendu za nama su odigrani susreti sedmog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na četiri od šest mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok su se gosti radovali na jednom meču.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 25 pogodaka na svim mečevima, od toga šest pogodaka na meču u Tomislavgradu u remiju između Tomislava i Bjelopoljca iz Bijelog Polja.

Ljubuški Rama 4:1

Interesantan susret u okviru ovog kola odigrali su u Ljubuškom timovi Ljubuškog i Rame, a susret se završio pobjedom domaćeg tima rezultatom 4:1, te je shodno tome Ljubuški nakon pobjede i dalje prvoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Brotnjo uslijed poraza sada jedanaestoplasirani tim prvenstvene tabele.

Klis Buturović Polje – Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje 2:1

Foto: Facebook/ FK Klis

Zanimljiv susret u okviru ovog kola odigrali su u Buturović Polju timovi Klisa i Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, a susret se završio pobjedom domaćeg tima rezultatom 2:1, te je shodno tome Klis i dalje drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Sloga nakon poraza sada na osmoj poziciji prvenstvene tabele.

Troglav 1918 Livno – Turbina Jablanica 1:2

Jedan od derbi susreta u okviru ovog kola odigrali su u Livnu timovi Troglava 1918 i Turbine iz Jablnice, a susret se završio gostujućom pobjedom Turbine rezultatom 2:1, te je zahvaljujući tome tim iz Jablanice sada na sedmoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Troglav 1918 nakon ovog poraza sada trećeplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati sedmog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon sedmog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *