06/10/2024
IMG_20201009_103010-2

Nogometna „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na svom terenu od Sjeverne Irske u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo 2020. godine nakon izvođenja jedanaesteraca.

Rezultat nakon regularnog toka meča, te nakon produžetaka, rezultat je bio 1:1, strijelci su bili Krunić u 14. minuti za BiH i u 53. minuti McGinn za Sjevernu Irsku, da bi naposlijetku pobjednika odlučivali jedanaesterci.

U nogometnoj “lutriji”, odnosno, nakon izvođenja jedanaesteraca bolje su se snašli reprezentativci Sjeverne Irske, koji su rezulatom 5:4 ostvarili trijumf i izborili finale doigravanja za Evropsko prvenstvo.

Nakon meča održana je konferencija za štampu na kojoj je selektor nogometne reprezentacije BiH, Dušan Bajević, istakao sljedeće:

“S obzirom na sve stvari koje su se dešavale u ovom baražu bilo je jako teško, što zbog korona virusa, što zbog povreda. Jako mi je žao što se nismo plasirali u finale. Igračima nemam šta da zamjerim jer dali su sve od sebe. Imali smo šanse, ali nismo ih iskoristili. U ovakvim utakmicama treba imati i sreće, ali ona nažalost večeras nije bila na našoj strani.”

S druge strane, selektor reprezentacije Sjeverne Irske, Ian Baraclough, podvukao je sljedeće:

“Utakmica je bila nervozna i poprilično izjednačena, a kada smo najavljivali meč, govorili smo o pripremi za svaki mogući scenarij. Vježbali smo penale na prošlomjesečnom okupljanju, ali i prethodnih dana, što se moglo vidjeti u izmjenama na kraju.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *