07/10/2024
IMG_20201014_135632

U Zenici je danas održana konferencija za štampu, na kojoj se obratio Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, a na temu odluke Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH da nogometna reprezentacija BiH svoje mečeve do daljnjeg neće igrati na stadionu “Bilino polje”.

“Zenica voli reprezentaciju BiH više nego bilo koji grad i reprezentacija je ovdje uvijek dobrodošla. Mi ne znamo kome se dijele karte, a svaki pojedinac je zabilježen po ulasku na stadion putem COVID protokola. Politici nije mjesto u sportu, tražim od NSBiH da dostavi gdje je odlučeno sve to o odluci da se ne igra u Zenici. Sa mnogim članovima NSBiH i niko ne zna da li je neki organ donio odluku. To je pisao stranački čovjek, nijedan organ nije u NSBiH raspravljao. Ja nemam šta o kome raspravljati i gospodin Džemidžić nema šta tu donositi odluku, već selektor i igrači. To donosi huligan kao što je Adnan Džemidžić.

Gospodo, Adnan Džemidžić je bio predsjednik OO Stari Grad. Bio je na listama, a trenutno je čovjek SDA Kantona Sarajevo. Ovo je nastavak predizbornog Danas ćemo obavijestiti FIFA-u i UEFA-u da u NSBiH ima ljudi koji su stranački aktivni.

Šta grad ima s tim, i šta ja imam sa tim. Oni dijele karte i određuju ko će biti na utakmicama. UEFA je dala 8 miliona KM, uložena su sredstva koja su dobijena. Zenica je grad ove države, četvrti po veličini i jedini vas je ugostio. Najviše smo podržavali reprezentaciju, nijednom nismo doprinijeli da reprezentacija ode, osim stranačkih ljudi. Želim da obavijeste javnost da li je neki organ NSBiH donio ovu odluku ili neki pojedinac, kojeg u Sarajevu zovu Dinina pudlica. Nisu građani Zenice huligani, huligan ste vi kada možete napisati ovakvo pismo.” – objasnio je Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *