06/10/2024
IMG_20201016_180255

Odigran je prvi susret današnjeg programa jedanaestog kola Premijer lige BiH, susret u Tuzli između Tuzla City i Zrinjskog iz Mostara.

Tuzla City – Zrinjski Mostar 0:4

Na stadionu “Tušanj” u tuzli danas je odigran prvi susret jedanaestog kola Premijer lige BiH, a sastali su se Tuzla City i Zrinjski iz Mostara.

Prvo poluvrijeme ovog meča u potpunosti je pripalo Mostarcima, koji su nakon prvih četvrdeset i pet minuta imali vodstvo rezultatom 3:0, strijelci su redom bili Filipović u 19. minuti, potom Todorović u 30. minuti, te Filipović u 45. minuti meča.

U drugom poluvremenu ponovo bolja igra Zrinjskog, ali za razliku od prvog poluvremena mreža Tuzlaka zatresla se samo jednom, i to u 85. minuti, strijelac za za vodstvo od 4:0 u korist gostiju bio je ponovo Filipović.

Naposlijetku se rezultat od 4:0 za Zrinjski ispostavio i kao konačan rezultat ovog duela, te su Mostarci upisali tri nova prvenstvena boda.

Zrinjski je ovim trijumfom sada na šestoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Tuzla City nakon današnjeg poraza sada sedmoplasirana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *