06/10/2024
IMG_20201021_163055

Odigrani su svi mečevi današnjeg programa osmine finala Kupa BiH, a jedan od interesantnijih bio je i susret u Sarajevu između Željezničara i Goražda.

Željezničar Sarajevo – Goražde 3:0

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu danas su se u okviru osmine finala Kupa BiH sastali Željezničar i Goražde, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv duel.

Nakon prvog poluvremena nije bilo naročito ozbiljnih prilika za pogotke, a samim tim niti pogodaka, a u nastavku meča Željezničar u 65. minuti dolazi do prednosti od 1:0, strijelac pogotka bio je Bojo.

Ubrzo nakon prvog, Sarajlije u 73. minuti dupliraju svoje vodstvo, odnosno, povećavaju ga na 2:0, strijelac je bio Vrhovac.

U 76. minuti Željezničar je došao i do 3:0, strijelac je bio Juričić iz jedanaesterca, a što je ujedno faktički i riješilo pitanje pobjednika ovog susreta.

Do kraja meča više nije bilo rezultatskih promjena, te je Željezničar ovim trijumfom ujedno izborio plasman u četvrtfinale ovosezonskog Kupa BiH.

S druge strane, Goražde je ovim porazom ispalo iz najmasovnijeg klupskog takmičenja za ovu sezonu.

Svi rezultati osmine finala Kupa BiH:

Nakon današnjih mečeva jasno je da su svi klubovi iz Premijer lige BiH izborili plasman u narednu rundu takmičenja, potom prvoligaš Zvijezda 09 Brgule, te drugoligaš Klis iz Buturović Polja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *