06/10/2024
122500184_4051206498228596_2454215709382267378_o

Nogometaši Olimpika iz Sarajeva u okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, gostuju u Širokom Brijegu.

Prvotimac Olimpika, Mahir Karić, pružio je odličnu partiju u nedavnom prvenstvenom srazu sa Zrinjskim iz Mostara i pokazao da će biti pojačanje za tim iz Sarajeva, a kako za klupsku stranicu sam kaže, u duelu sa Mostarcima, cijeli tim je bio kompaktan, koncentrisan i kao nagrada je stigla pobjeda.

“Odigrali smo kao tim dobro i dokazali da možemo da se nosimo sa svima i pobijedimo svaku ekipu. Duel sa Zrinjskim je pokazao da kada smo koncentrisani, strpljivi i kada se čvrsto postavimo na terenu možemo doći do cilja. Tri osvojena boda protiv Mostaraca nam puno znače. Sada su pred nama dueli u kojim moramo ponoviti pristup i igru kao u ovom susretu, i siguran sam da rezultat neće izostati.” – istakao je Karić, te dodao:

“Široki Brijeg je imao dosta problema sa koronavirusom u prethodnim sedmicama. I pored svega toga, su pokazali da imaju dobar tim, osvojivši bod na gostovanju u Tuzli, kada su bili bez više od pola tima. Na nama je da se potrudimo da budemo na nivou i da pokušamo da dođemo do bod(ov)a u ovom duelu. Atmosfera je odlična, dobro smo se spremili, analizirali protivnika i mislim da smo u stanju da ostvarimo svoj cilj, rekao je Karić u najavi duela na Pecari.”

Ekipa sarajevskog Olimpika će danas na put u Hercegovinu, gdje će dočekati sutrašnji duel na “Pecari”, koji se igra od 17 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *