06/10/2024
16040813043623

Odigran je prvi susret trinaestog kola Premijer lige BiH, susret u Sarajevu između Sarajeva i Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Sarajevo – Mladost Doboj-Kakanj 5:1

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” večeras su se u okviru trinaestog kola Premijer lige BiH sastali timovi Sarajeva i Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Nogometaši Sarajeva odlično su otvorili ovaj meč i i već u 23. minuti poveli sa 1:0, strijelac je bio Velkoski.

U 28. minuti već je bilo 2:0 za domaće, ovoga puta mrežu tima iz Doboja kod Kaknja pogodio je Handžić.

Samo sedam minuta kasnije, u 35. minuti bilo je i 3:0 za tim iz Sarajeva, i ovoga puta golmana gostiju savladao je Handžić.

Do kraja prvog poluvremena više se nisu tresle mereže niti jednog od golmana, te je rezultat od 3:0 za domaće bio onaj sa kojim se otišlo na odmor.

U nastavku susreta, Sarajevo u 54. minuti povećava svoju rezultatsku prednost na 4:0, strijelac pogotka bio je Rahmanović.

Ipak, u 70. minuti i Mladost dolazi do pogotka i smanjenja vodstva domaćih na 4:1, strijelac je bio Hadžić.

Da pogodak Mladosti ne bude i posljednji na ovom meču pobrinuo se nogometaš Sarajeva Mustedanagić, koji iz slobodnog udaraca pogađa mrežu gostiju za vodstvo svog tima rezultatom 5:1, te za konačnu potvrdu ubjedljivog trijumfa.

Do kraja susreta rezultat se više nije mijenjao, te je rezultat od 5:1 za Sarajevo naposlijetku bio i konačni.

Sarajevo je ovim trijumfom zadržalo lidersku poziciju na prvenstvenoj tabeli, dok je Mladost nakon ovog poraza ostala na devetoj poziciji opvosezonskog prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog trinaestog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *