06/10/2024
1604319332786

U vikendu za nama su odigrani susreti jedanaestog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na tri od šest mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nijr završen neriješeno, dok su se gosti radovali na tri meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 28 pogodaka na svim mečevima, od toga po šest na mečevima u Neumu, Tomislavgradu, i Bijelom Polju.

Ljubuški – Troglav 1918 Livno 4:0

Derbi susret u okviru ovog kola odigrali su u Ljubuškom timovi Ljubuškog i Troglava 1918 iz Livna, a susret se završio pobjedom tima iz Ljubuškog rezultatom 4:0, te je shodno tome Ljubuški nakon pobjede i dalje prvoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Troglav 1918 uslijed poraza sada petoplasirani tim prvenstvene tabele.

Neum – Turbina Jablanica 1:5

Foto: Facebook/ FK Turbina Jablanica

Zanimljiv susret u okviru ovog kola odigrali su u Neumu timovi Neuma i Turbine iz Jablanice, a susret se završio pobjedom tima iz Jablanice rezultatom 5:1, te je shodno tome Turbina sada trećeplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Neum nakon ovog poraza sada na šestoj poziciji prvenstvene tabele.

Kamešnica Podhum kod Livna – Brotnjo Čitluk 0:3

Jedan od interesantnijih susreta u okviru ovog kola odigrali su u Podhumu kod Livna timovi Kamešnice i Brotnja iz Čitluka, a susret se završio pobjedom Brotnja rezultatom 3:0, te je zahvaljujući tome tim iz Čitluka sada na dvanaestoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Kamešnica nakon ovog poraza sada posljednjeplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati jedanaestog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon jedanaestog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *