30/09/2024

Odigran je posljednji susret četrenaestog kola Premijer lige BiH, susret u Banjaluci između Borca i Željezničara iz Sarajeva.

Borac Banjaluka – Željezničar Sarajevo 4:3

Na Gradskom stadionu u Banjaluci danas su u okviru četrnaestog kola Premijer lige BiH snage odmjerili Borac i sarajevski Željezničar.

Ovaj susret je faktički počeo pogotkom, i to pogotkom domaćih u 5. minuti, strijelac za 1:0 bio je Lukić, međutim, Željezničar samo dva minuta kasnije dolazi do poravnanja rezultata na 1:1, strijelac je bio Stevanović.

U 18. minuti Borac ponovo vodi, ovoga puta rezultatom 2:1, strijelac pogotka bio je Vranješ, međutim, Sarajelije u 22. minuti dolaze do novog poravnanja rezulatata, strijelac za 2:2 bio je Zec.

Ipak, da neriješen rezultat ne bude konačni ishod prvog poluvremena pobrinmuli su se domaći u 40. minuti, strijelac za novo vodstvo Borca, ovoga puta rezultatom 3:2 i ujedno rezultat prvog dijela meča bio je Zakarić.

Telk što je krenulo drugo poluvrijeme uslijedio je novi pogodak u Banjaluci, ovoga puta u mreži Banjalučana, strijelac za Željezničar i za poravnanje rezultata na 3:3 bio je Zec u 53. minuti, ali Borac u 85. minuti dolazi do četvrtog vodstva na ovom meču, do vodstva rezultatom 4:3, strijelac za, ispoostaviće se i konačan rezultat ovog derbija bio je Zakarić.

Borac je sa ovim trijumfom ostao trećeplasirani tim prvenstva, ali i sa manjim bodovnim zaostatkom za vodećim timovima, dok je Željezničar nakon poraza ostao drugi na tabeli.

Tabela nakon četrnaest odigranih kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *