29/09/2024

Odigrani su svi mečevi petnaestog kola Prve lige FBiH, čime je okončan jesenji dio ovosezonskog prvenstva, te je poznat i jesenji prvak, a to je ekipa Posušja.

Posušje – Budućnost Banovići 7:0

Na stadionu “Mokri Dolac” u Posušju danas su se u okviru petnaestog kola Prve lige FBiH sastali timovi Posušja i Budućnosti iz Banovića.

Ovaj susret od početka do kraja bio je “jednosmjerna ulica”, ulica kojoj je krajnji cilj bila visoka pobjedu Posušja, a Posušaci su naposlijetku rezultatom 7:0 trijumfovali nad svojim gostima iz Banovića, i tako postali jesenji prvaci ovosezonske Prve lige FBiH.

Strijelci u ovoj visokoj pobjedi hercegovačkog kluba bili su redom Bešlić, Lučić, Begić u prvom poluvremenu, te u nastavku još i Vranjić, potom ponovo Bešlić, zatim ponovo Vranjić, te Šiško.

Igman Konjic – TOŠK Tešanj 1:2

Gradski stadion u Konjicu danas je bio mjesto susreta petnaestog kola Prve lige FBiH između Igmana i TOŠK-a iz Tešnja.

Ekipa TOŠK-a bolje je otvorila susret i pogotkom Mahmutovića povela sa 1:0, da bi do kraja poluvremena Igman poravnao rezultat na 1:1, međutim, u nastavku susreta ponovo Tešnjaci postiži pogodak, strijelaca za vodstvo i na kraju trijumf gostiju rezultatom 2:1 bio je Dizdarević.

TOŠK je ovom pobjedom jesenji dio aktuelne sezone okončao na drugoj poziciji prvenstvane tabele, dok Igman nakon ovog poraza na zimsku pauzu odlazi sa trinaeste pozicije.

Rezultati petnaestog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon petnaest odigranih kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *