29/09/2024

Odigran je susret posljednjeg, osmog kola kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo, susret u Sarajevu između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Belgije.

Bosna i Hercegovina – Belgija 3:2

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu danas su se u okviru posljednjeg kola kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo sastale nogometne reprezentacije BiH i Belgije, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Susret u Sarajevu počeo je terenskom inicijativom reprezentacije Belgije, koja već u uvodnim minutama, tačnije u 7. minuti, dolazi i do pogotka i vodstva rezultatom 1:0, strijelac je bio de Smet.

Ipak, kako je poluvrijeme odmicalo, tako je reprezentacija BiH igrala sve bolje, a kao plod bolje igre u 29. minuti je uslijedio i izjednačujući pogodak, strijelac za 1:1 bio je Savić.

Nadalje do isteka prvih četrdeset i pet minuta većinom se igralo na polovini Belgije, a takva igra u 31. minuti donosi domaćoj reprezentaciji novi pogodak i vodstvo rezultatom 2:1, strijelac za, ispostaviće se kasnije i rezultat prvog dijela meča bio je Resić.

U nastavku susreta reprezentativci BiH izvršili su dodatni pritisak na svoje rivale iz Belgije, a kao rezultat toga stigao je i treći pogodak, strijelac za vodstvo od 3:1. bio je Kovač u 70. minuti meča.

Nakon toga igralo se uglavnom na sredini terena, gosti su pokušavali izmjenana promijeniti odnos snaga na terenu, dok se reprezentacija BiH branila i čuvala stečenu prednost, međutim, takva igra je pogodovala Belgijancima, koji u 89. minuti postižu pogodak i smanjuju rezultatski zaostatak na 3:2, strijelac je bio Openda.

Naposlijetku, i u nedostatku vremena nakon petog pogotka na susretu, ovaj meč se i okončao rezultatom 3:2 u korist reprezentacije BiH, te su izabranici selektora Slobodana Starčevića uknjižili tri boda sa kojima su kvalifikacije završili na trećem mjestu, dok je Belgija kvalifikacije okončala kao drugoplasirana.

Tabela nakon posljednjeg kola grupe 9 kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *