05/10/2024
130587229_3818976851446888_7395165777509410644_n

S obzirom na posljednja dešavanja u vezi sa izborima u nogometnim/fudbalskim savezima na svim nivoima u BiH, gdje je u nekoliko navrata dolazilo do prekida Skupštine Fudbalskog saveza Srebrenik, OFK Gradina se oglašava Saopštenjem za javnost u kojem se kaže sljedeće:

“U sezoni u kojoj je Gradina osvojila titulu jesenjeg šampiona sa 10 bodova prednosti u odnosu na pratioce, kada je na najboljem putu da se vrati u 1.ligu FBiH, gdje sa generalnim sponzorom i partnerskim klubom Tuzla Cityjem se vraća na staze stare slave, u Srebreniku se javljaju retrogradne snage koje žele izbaciti Gradinu iz svih rukovodećih procesa u fudbalskim savezima.

Ovdje to ne bi bilo ništa posebno čudno da na čelu tih aktivnosti nije niko drugo nego bivši predsjednik našeg kluba i aktuelni predsjednik Sportskog saveza Mursel Delić.

I dok na jednom mjestu na sva usta priča kako “voli” Gradinu i da je to njegova “prva ljubav”, na drugim mjestima na sve moguće načine omalovažava i minimizira uspjeh i tradiciju Gradine, nastojeći da je prikaže kao nebitan fudbalski faktor u Srebreniku.

Tako je posljednjih mjeseci koristeći svoju funkciju predsjednika Sportskog saveza, neposredno ali i direktno se miješao u izborni proces u Fudbalskom savezu, gdje je svojim ucjenama, spinovima i lažima pa i podmićivanjem pokušao da utiče na izbore.

Vrhunac tog djelovanja je sazivanje nelegalne Skupštine Fudbalskog saveza na kojoj je pokušao da izbaci Gradinu kao najveći i najbrojniji klub iz svih procesa, kako bi se domogao jedne od funkcija kojih je “žedan”.Sportskoj javnosti u Srebreniku je jasno da je predsjednik Delić “arhitekta” stvaranja loših međusobnih odnosa sportskih radnika i klubova, te da je zagovornik gašenja i minimiziranja svega onoga što se ne slaže s njegovim mišljenjem.

Predsjednik Delić je zaboravio da je Gradina opstala i funkcionisala i u ratu, kojeg je on proveo u Njemačkoj i da sport i fudbal u Srebreniku postoje puno ranije nego je on došao na njegovo čelo, i to zahvaljujući bliskim političkim vezama a nikako sportskim backgroundom, koji je kraći od fitilja na svijeći.I ta svijeća polako dogorijeva i topi se kao i Delićevo antisportsko i retrogradno djelovanje prema OFK Gradina, koja nije jedina Delićeva meta, zbog čega će sigurno snositi posljedice.

Ovom prilikom želimo da ukažemo kako lokalnoj zajednici tako i široj sportskoj javnosti, na ovakvo sramno djelovanje predsjednika Sportskog saveza prema najvećem i najbrojnim sportskom kolektivu u Srebreniku, kojem se mora stati u kraj.

Zbog svega navedenog, od danas je Delić persona non grata u krugu OFK Gradina te mu je zabranjen pristup klubu.”- navodi se iz OFK Gradina Srebernik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *