30/04/2024

Na skupštini održanoj 12.01.2021.god. donesena je odluka o imenovanju novih članova Upravnog odbora FK Budućnost Banovići, zvanično je potvrdio ovaj klub.

“Novu upravu čine: Rahmanović Emir, Gutić Salko, Okanović Armin, Berbić Selmin, Husanović Muharem, Alić Zijad, Bećirović Harun, Šabanović Enes, Mujkić Mirnes, Lapandić Adel i Đedović Nedžad.

Za predsjednika UO izabran je Husanović Muharem, dok je za potpresjednika imenovan Lapandić Adel.

Proslavljeni bh nogometaš Alen Mešanović izabran je za sportskog direktora našeg kluba.

U narednom periodu slijedi imenovanje stručnog štaba kako u omladinskim tako i seniorskom timu. Okosnicu će činiti naši bivši igrači Igor Sliško, Elvis Čergić, Edis Kurtić, Muris Husić i drugi. Gavni kandidat za šefa stručnog štaba je Smajil Karić čovjek koji je s klupe predvodio naš tim u najboljim danima.

Dogovoreno je nekoliko prijateljskih utakmica od kojih izdvajamo utakmicu sredinom februara protiv Veleža u Mostaru.

U narednom periodu očekuje se dolazak i novih igrača, ali ono što bi u ovom momentu izdvojili da je dogovorena saradnja sa kapitenom Denisom Mujkićem koji je i pored najavljenog oproštaja od nogometa odlučio ostati u timu te tako još jednom pokazao ljubav prema klubu u kojem je ponikao i proveo najveći dio karijere.” – navodi se iz FK Budućnost Banovići.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *