29/09/2024

Odigran je posljednji susret dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH, susret u Sarajevu između Olimpika i Slobode iz Tuzle.

Olimpik Sarajevo – Sloboda Tuzla 2:0

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu danas su se u okviru dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH sastali Olimpik i Sloboda iz Tuzle, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme počelo je otvorenom napadačkom igrom oba tima, te su i jedni i drugi ubrzo počeli stvarati izrazite šanse za pogotke, a u takvom pristupu igri bolje se snalazi Olimpik, koji već u 5. minuti pogotkom Gavrića dolazi do prednosti rezultatom 1:0, te do velikog slavlja.

Od te 5. minute pa do isteka prvog poluvremena mreže oba golmana su mirovale, s tim da su domaći bili nešto bolji, te su stvorili i dvije dobre prilike za novi pogodak, dok su Tuzlaci glavnom bili bezopasni.

U nastavku meča domaći su bili nešto bolji tim, stvarali šanse, u uslijed takve situacije mreža Tuzlaka se u 54. minuti zatresla i drugi put, strijelac za 2:0 u korist Olimpika bio je Handžić.

Samo dva minuta kasnije Olimpik je imao priliku da povede i sa tri gola prednosti, međutim, Osmanović promašuje jedanaesterac, preciznije, njegov udarac golman Gulobović brani, stoga je rezultat od 2:0 i dalje ostao aktuelan na semaforu.

Poslije neiskorištenog jedanaesterca, Olimpik je u narednom napadu pogodio i stativu, te generalno nastavio napadati prema golu gostiju, dok je Sloboda i dalje, kao i tokom čitavog toka susreta, bila bezidejna i bezopasna po gol domaćih.

Naposljetku je rezultat od 2:0 za Olimpik ostao do kraja meča, te su Sarajlije ostvarile veoma važnu pobjedu.

Olimpik je ovom pobjedom u “derbiju začelja” sada na pretposljednjoj poziciji, ali sa samo tri boda zaostatka u odnosu na pozicije koje garantuju opstanak u ligi, a Tuzlaci su nakon ovog poraza ostali na osmom mjestu na tabeli, sa šest bodova više u odnosu na pozicije koje po završetku sezone vode u niži rang takmičenja.

Tabela nakon dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *