07/10/2024
FB_IMG_1615745727202

U Bugojnu je večeras odigran susret četvrtog kola grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine između reprezentacija BiH i Austrije.

BiH – Austrija 27:21

Bugojno je večeras bilo mjesto susreta četvrtog kola grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine između reprezentacija BiH i Austrije.

Selekcija BiH je znatno bolje ušla u ovaj meč i od samog starta imala i povećavala svoju rezultatsku prednost, koja je iznosila i 5:1, međutim, Austrijanci su nakon toga počeli igrati bolje, i do pa sve do kraja prvog poluvremena prednost domaće selekcije smanjena je na 11:10, dakle, na samo jedan gol prednosti.

U nastavku susreta selekcija BiH također je bila bolji rival na terenu, međutim, ni Austrija se nije predavala, a naposlijetku je domaća reprezentacija trijumfovala rezultatom 27:21, što je rezultat koji domaćoj selekciji ponovo daje realne izglede da se domogne plasmana na prvenstvo Evrope naredne godine.

Selekcija BiH je pobjedom ostala sa šansama da se plasira na Evropsko prvenstvo, kao što je slučaj i sa Austrijom, ali i sa trećeplasiranom Estonijom.

Tabela grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *