07/10/2024
Untitledširoki

Odigrana su oba meča današnjeg programa dvadeset i drugog kola Prmijer lige BiH, susreti u Širokom Brijegi, i u Mostaru.

Široki Brijeg – Sarajevo 1:0

Na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu danas su se u okviru dvadeset drugog kola Prmijer lige BiH sastali timovi Širokog Brijega i Sarajeva.

Prvo poluvrijeme ovog susreta proteklo je u nešto boljoj igri gostiju iz Sarajeva, koji su stvorili par izglednih prilika za pogodak, međutim, mreža domaćeg golmana se nije zatresla.

S druge strane, Široki Brijeg je imao jednu dobru priliku i pogodio okvir gola sarajevskog tima, da bi u konačnici rezultat od 0:0 bio onaj sa kojim se otišlo na odmor između dva poluvremena.

Nastavak meča donosi i prvi pogodak, tačnije već u 53. minuti, Šroki Brijeg pogotkom Ikića dolazi do prednosti rezultatom 1:0, a potom u 68. minuti Širokobriježani ostaju i sa igračem manje, s obzirom da je crveni karton dobio Begić.

Od te 68. minute, kada su domaći ostali sa igračem manje, stanje na terenu se promijenilo, odnosno, brojčano nadmoćniji gosti iz Sarajeva su bili znatno opasniji, pogodili su i okvir gola, dok su domaći nastojali da očuvaju rezultatsku prednost, a u takvom pristupu igri naposlijetku su se bolje snašli Širokobriježani, i rezultat od 1:0 ispostavio se i kao konačni.

Široki Brijeg je ovim trijumfom sada drugoplasirani tim prvenstvene tabele, ali i sa smanjenim zaostatkom u odnosu na Sarajevo, dok je Sarajevo, dakle, ostalo prvenstveni lider, s tim da su Sarajlije današnjim porazom polovini lige “omogućili” aktivnu borbu za naslov ovosezonskog prvaka BiH.

Zrinjski Mostar – Tuzla City 1:2

Stadion pod “Bijelim brijegom” u Mostaru danas je bio mjesto susreta dvadeset i drugog kola Premijer lige BiH, sastali su se timovi Zrinjskog i Tuzla City.

Tuzlaci su bolje otvorili susret i već u 16. minuti pogotkom Lučića došli do prednosti rezultatom 1:0, međutim, Mostarci pogotkom Govedarice u 40. minuti poravnavaju rezulta na 1:1, što je ujedno bio i ishod prvog dijela igre.

U nastavku susreta ponovo Tuzla City dolazi do pogotka, ovoga puta do vodstva rezultatom 2:1, strijelac je bio Karjašević u 67. minuti, a što se na kraju ispostavilo i kao krajnji rezultat ovog duela.

Tuzla City je ovom pobjedom ponovo u aktivnoj borbi za plasman na međunarodnu klupsku scenu, dok je Zrinjski unatoč današnjem porazu i dalje na dobrom putu da po završetku sezone izbori plasman na evropska klupska takmičenja, ali i naslov prvaka BiH.

Tabela nakon nepotpunog dvadeset i drugog kola Premijer lige BIH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *