07/10/2024
1615808950124

U vikendu za nama su odigrani susreti sedamnaestog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever, u kojima su na sedam od osam mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok se gosti nisu radovali niti na jednom meču.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 22 pogodaka na svim mečevima, od toga pet pogodaka na meču u Lukavcu, u domaćoj pobjedi Radničkog nad Mramorom.

Gradina Srebrenik – Bosna Kalesija 4:0

Zanimljiv susret u okviru ovog kola odigrali su u Srebreniku timovi Gradine i Bosne iz Kalesije, a susret se završio pobjedom Gradine rezultatom 4:0, te je shodno tome tim iz Sreberenika ostao na liderskoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Bosna nakon poraza sada na trinaestoj poziciji prvenstva.

Orahovica 74 – Mladost Malešići 4:1

Interesanatan susret u okviru ovog kola odigrali su u Orahovici timovi Orahovice 74 i Mladosti iz Malešića, a susret se završio pobjedom Orahovice 74 rezultatom 4:1, te je uslijed toga Orahovica 74t sada trećeplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Mladost nakon poraza sada devetoplasirani tim prvenstvene tabele.

Radnički Lukavac – Mramor 5:0

Najefikasniji susret u okviru ovog kola odigrali su u Lukavcu timovi Radničkog i Mramora, a susret se završio pobjedom tima iz Lukavca rezultatom 5:0, te je zahvaljujući tome Radnički sada na petoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Mramor nakon ovog poraza ostao posljednji tim prvenstva.

Svi rezultati petnaestog kola Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Tabela nakon petnaestog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *