07/10/2024
1615828611277

Odigran je prvi susret današnjeg programa dvadeset i drugog kola Premijer lige BiH, susret u Sarajevu između gradskih rivala Željezničara i Olimpika.

Željezničar Sarajevo – Olimpik Sarajevo 0:1

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu danas su se u okviru dvadeset i drugog kola Premijer lige BiH sastali Željezničar i Olimpik, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Početak utakmice donio je bolji igru Željezničara, i defanzivni postavu Olimpika, a u takvom odnosu prema igri domaći su imali nekoliko opasnih prilika, a u šesnaesterca Olimpika dogodila se i jedna sumnjiva situacija kada je lopta pogodila u ruku jednog od gostujućih igrača, međutim, sudija se nije oglašavao, i meč se nastavio.

Od te situacije pa do isteka prvog poluvremena bilo je još šansi sa obje strane, ali i dalje nije bilo pogodaka, i na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu, onom početnom.

U nastavku susreta Željezničar je imao terensku inicijativu, dok se Olimpik branio i čekao svoju šansu iz kontra napada, a u takvoj igri bolje se snašao Olimpik, koji u 86. minuti preko Osmanovića dolazi do vodstva od 1:0, što je uvjetovalo veliko slavlje među gostujućom delegacijom.

Naposljetku se rezultat od 1:0 za Olimpik ispostavio kao krajnji epilog ovog duela, te je najmlađi sarajevski premijerligaš došao do veoma važna tri boda.

Olimpik je ovim trijumfom sada na dobrom putu da izbori opstanak u Premijer ligi BiH, dok je Željezničar nakon ovog poraza poprilično ugrozio svoje mogućnosti da po završetku sezone izbori plasman na međunarodnu klupsku scenu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *