29/09/2024

Proteklog vikenda odigrani su susreti dvadeset i prvog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Centar, u kojima su na šest od osam mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok su se gosti radovali na jednom meču.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 27 pogodaka na svim mečevima, od toga sedam pogodaka na susretu u Jelahu u domaćoj pobjedi Borca nad Unisom iz Vogošće.

Borac Jelah – Unis Vogošća 5:2

Foto: Facebook/ FK Borac Jelah

Najefikasniji susret u okviru ovog kola odigrali su u Jelahu timovi Borca i Unisa iz Vogošće, a susret se završio pobjedom tima iz Jelaha rezultatom 5:2, te je uslijed toga tim Borca ostao na liderskoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Unis nakon poraza sada na desetoj poziciji prvenstvene tabele.

Bosna Visoko – Famos Hrasnica 2:1

Foto: Facebook/ FK Famos Hrasnica

Jedan od interesantnijih susreta ovog kola odigrali su u Visokomi timovi Bosne i Famosa iz Hrasnice, a susret se okončao pobjedom Bosne rezultatom 2:1 te je uslijed toga tim iz Visokoge sada šestoplasirani tim prvenstva, dok je Famos nakon ovog poraza sada na trećoj poziciji prvenstva.

Krivaja Zavidovići – Pobjeda Tešanjka 1:0

Zanimljic meč u okviru ovog kola odigrali su u Zavidovićima timovi Krivaje i Pobjede iz Tešanjke, a susret se završio pobjedom tima iz Zavidovića rezultatom 1:0, te je Krivajaa sa ovim trijumfom sada drugoplasirani tim prvenstva, dok je Pobjeda nakon ovog poraza ostala na pretposljednjoj poziciji prvenstvene tabele.

https://www.facebook.com/ZPortal.ba/videos/2958916964431797/

Svi rezultati dvadeset i prvog kola Druge lige FBiH – grupa Centar:

Tabela nakon dvadeset i prvog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Centar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *