29/09/2024

U vikendu za nama su odigrani susreti osamnaestog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na dva od četiri mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su se gosti radovali na dva meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 20 pogodaka na svim mečevima, od toga pet pogodaka na meču u Podhumu kod Livna, u domaćoj pobjedi Kamešnice nad Ljubuškim.

Kamešnica Podhum kod Livna – Ljubuški 3:2

Foto: Facebook/ NK Ljubuški

Najefikasniji susret u okviru ovog kola odigrali su u Podhumu kod Livna timovi Kamešnice i Ljubuškog, a susret se završio pobjedom tima iz Podhuma kod Livna rezultatom 3:2, a i unatoč tome Kamešnica je ostala posljednjeplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Ljubuški i pored poraza ostao lider prvenstvene tabele.

Brotnjo Čitluk –  Klis Buturović Polje 2:0

Foto: Facebook/ HNK Brotnjo Čitluk

Interesantan susret u okviru ovog kola odigrali su u Čitluku timovi Brotnja i Klisa iz Buturović Polja, a susret se završio pobjedom ekipe Brotnja rezultatom 2:0, te je shodno tome tim iz Čitluka sada desetoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Klis nakon ovog poraza sada na trećoj poziciji prvenstvene tabele.

Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje – Stolac 4:0

Zanimljiv susret u okviru ovog kola odigrali su u Gornjem Vakufu/Uskoplju timovi Sloge i Stoca, a susret se završio pobjedom Sloge rezultatom 4:0, te je zahvaljujući tome tim iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja sada na drugoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Stolac nakon ovog poraza sada jedanaestoplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati osamnaestog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon osamnaestog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *