03/10/2024
Untitledsablic

U vikendu koji predstoji na raspordu su susreti drugog kola Lige 12 u okviru Premijer lige BiH, a u nedjelju, 30. jula, igra se u okviru ovog kola i prvenstveni derbi između aktuelnog prvaka BiH, Zrinjskog iz Mostara i aktuelnog osvjača Kupa BiH, Širokog Brijega.

Obje ekipe početkom ove sezone predstavljale su BiH u evropskim takmičenjima, a novu sezonu Premijer lige započeli su pobjedama.

To je bio povod nama iz sportskevijesti.com da kontaktiramo šefa stručnog štaba Širokog Brijega, Gorana Sablića, i porazgovaramo o nastupima  ovog hercegovačkog kluba u Evropskoj ligi, te o onom aktuelnom, predstojećem hercegovačkom derbiju između Zrinjskog i Širokog Brijega.

Goran Sablić korektno je odgovorio na naša pitanja, odnosno, pitanja koja zanimaju naše čitaoce:

 

Ekipa Širokog Brijega je, kao što je poznato, početkom ove sezone predstavljala Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Evropsku ligu. Tim je pod vašim vodstvom u prvom pretkolu eliminisao kazahstanski Ordabasy, međutim, nastup u Evropskoj ligi završen je u drugom pretkolu ispadanjem od škotskog Aberdeena. Kako se ta eliminacija Širokog Brijega odrazila na vas i vaše igrače?

Pa vidite, nastupi u Evropskoj ligi su iza nas, nama je prvobitni cilj prvenstvo, a Evropska liga je bila samo nagrada za prošlu sezonu. Ipak mislim da smo dosta dobro prezentovali Premijer ligu i Široki Brijeg. Izbacili smo u prvom pretkolu tim Ordabasyja koji je bio favorizovan uoči tog dvomeča, u drugom pretkolu smo nažalost ispali od Aberdeena, međutim, mi se okrećemo prvenstvu koje smo započeli pobjedom, i sada idemo nastaviti tim putem.”

 

U okviru predstojećeg, drugog kola Lige 12 u okviru Premijer lige BiH, Široki Brijeg ide na teško gostovanje u Mostar, odnosno, gostovanje kod aktuelnog prvaka BiH, ekipe Zrinjskog. Kakva su vaša očekivanja od tog velikog hercegovačkog derbija, i ko je po vama favorit na tom susretu?

I mi i Zrinjski smo pobjedom otvorili prvenstvo, mi na domaćem terenu, oni na teškom gostovanju na “Koševu” kod Sarajeva. U ovom hercegovačmom derbiju teško je prognozirati bilo što, Zrinjski je dobro pripremljena momčad koja ima taj neki gard koji odaje njhovo samopouzdanje, što se najbolje vidjelo u njhovom nastupu na gostovanju kod Sarajeva, i ne možemo, u svakom slučaju, reći da smo mi favoriti na tom meču u Mostaru, međutim, mi ćemo pokušpati ostvariti pozitivan rezultat, a po mom skromnom mišljenju, pozitivan rezultat je da neporaženi napustimo Mostar.”

 

Recite nam koje su po vašem mišljenju prednosti Širokog Brijega, a koje Zrinjskog na ovom nadolazećem susretu?

Ne mogu vam u ovom trenutku reći naše taktičke zamisli, ali igrači su u dobroj formi i svi su zdravi što je najbitnije u ovom trenutku. Ovo je duel dvije podjednako kvalitetne momčadi, a mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da dođemo do ostvarenja zacrtanog cilja na ovom meču.”završio je današnji razgovor za SPORTSKE VIJESTI, šef stručnog štaba NK Široki Brijeg, Goran Sablić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *