03/10/2024
Zizovic

Sutra sa početkom u 19 sati i 30 minuta snage će u Tuzli, na stadionu “Tušanj”, u okviru drugog kola Premijer lige BiH, odmjeriti prošlosezonski učesnici Lige za prvaka Sloboda i Radnik iz Bijeljine.

Tim povodom sportskevijsti.com kontaktirale su šefa stručnog štaba ekipe Radnika iz Bijeljine, Mladena Žižovića, kako bi porazgovarali o tom predstojećem prvenstvenom duelu, kao i o planovima Radnika po pitanju pojačanja trenutnog igračkog kadra.

Šef struke tima iz Bijeljine, Mladen Žižović, korektno je odgovorio na naša pitanja, odnosno, pitanja koja zanimaju naše čitaoce:

 

Sutra je na rasporedu susret drugog kola Lige 12 u okviru Premijer lige između Slobode iz Tuzle i Radnika iz Bijeljine. Nas zanima kakva su vaša očekivanja na tom predszojećem meču, odnosno, koji bi rezultat bio povoljan po Radnik po vašem mišljenju?

Mi u prva tri kola igramo sa tri tima koja su prošle sezone igrali u Ligi za prvaka i sigurno da bi svaki bod iz tih mečeva bio uspjeh. U susretu prvog kola protiv Krupe bili smo bliži pobjedi, ali smo zakazali u napadu i susret je završio neriješeno. Za nas bi u Tuzli bio povoljan rezultat da postignemo gol i ne izgubimo taj susret. U svakom slučaju, Sloboda je pod rezultatskim imperativom a ne mi, pošto su oni u ljetnom prijelaznom roku doveli nekoliko skupih pojačanja, dok mi, nasuprot tome, nismo dovodili veliki broj novih igrača i igramo sa ekipom kakvu trenutno na raspolaganju imamo, tako da su oni ti koji moraju opravdati očekivanja, s obzirom na ta pojačanja.”

 

Da li će se Radnik u narednom periodu dodatno pojačavati ili je za vas ljetni prijelazni rok završen?

Nakon što nas je napustio naš glavni prošlosezonski napadač Marko Obradović, mi evidentno imamo problem u vrhu napada. Doveđenjem mladog napadača Irfana Hodžića trebalo je biti rješeno to napadačko pitanje, međutim, on se nedavno povrijedio i pauziraće nekih dvedesetak dana. Ukoliko se u međuvremenu pojavi neko adekvatno napadačko rješenje koje bismo mogli angažovati, mi ćemo to učiniti, ukoliko ne, onda ćemo igrati sa ovim timom koji imamo.”

 

Da li nam možete otkriti kakav će pristup meču protiv Slobode imati Radnik, odnosno, vaši nogometaši?

Ja vam mogu reći da ćemo mi protiv Slobode igrati ofanzivno, odnosno, ići ćemo na pobjedu, kao uostalom i na svakoj našoj narednoj utakmici.”istakao je za SPORTSKE VIJESTI, šef stručnog štaba FK Radnik Bijeljina, Mladen Žižović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *