06/10/2024
1621182919986

Odigrani su svi susreti trideset i prvog kola Premijer lige BiH, a jedan od najzanimljivijih bio je susret u Sarajevu između Željezničara i Borca iz Banjaluke.

Željezničar Sarajevo – Borac Banjaluka 1:2

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu danas su se u okviru trudeset i prvog kola Premijer lige BiH sastali Željezničar i Borac iz Banjaluke, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme počelo je terenskom inicijativom Željezničara, međutim, izuzev par pokušaja po stranama, ozbiljnijih prilika nije bilo, te je i nakon isteka prvih četrdeset i pet minuta rezultat bio onaj početni, bez pogodaka.

U nastavku susreta nešto bolji tim na terenu bio je Borac koji je stvarao prilike, a gostima se takvo što i isplatilo, odnosno, Banjalučani su 67. u minuti došli do vodstva rezultatom 1:0, strijelac je bio Zakarić.

U 73. minuti novi pogodak u mreži Željezničara, odnosno, Borac je došao do vodstva od 2:0 i faktički pobjede, strijelac je bio Meleg.

Od drugog gola gostiju pa do kraja susreta rezultat se još jednom promijenio, odnosno Željezničar je 91. minuti pogotkom Bekrića iz slobodnog udarca smanji prednost gostiju na 2:1, ali zbog premalo vremena do okončanja meča Banjalučani su rezultatom 2:1 naposlijetku stigli do pobjede i do nova tri boda.

Željezničar je ovim porazom ostao na sedmoj poziciji na prvenstvenoj tabeli, a Banjalučani pobjedom ostali na prvom mjestu.

Svi rezultati trideset i prvog kola Premijer lige BiH:

Tabela nakon trideset i prvog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *