07/10/2024
IMG_20210524_121257

U vikendu za nama su odigrani susreti posljednjih osamnaestog i dvadeset i prvog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad, u kojima su na četiri od sedam mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završena neriješeno, dok su se gosti radovali na dva meču.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 19 pogodaka na svim mečevima, od toga po četiri pogotka na mečevima u u Han Biloj, Bugojnu, i Turbetu.

Rudar Han Bila – Novi Travnik 2:2

Zanimljiv meč u okviru ovog kola odigrali su u Han Biloj timovi Rudara i Novog Travnika, a susret se završio neriješenim rezultatom 2:2, te je shodno tome tim iz Han Bile postao prvak ovosezonskog prvenstva, dok je Novi Travnik nakon remija sezonu okončao kao posljednjeplasirani tim prvenstvene tabele.

Brekovica 78 – Podgrmeč Sanski Most 0:1

Derbi susret u okviru ovog kola odigrali su u Brekovici timovi Brekovice 78 i Podgrmeča iz Sanskog Mosta, a susret se završio pobjedom Podgrmeča rezultatom 1:0, te je uslijed toga Podgrmeč ovjerio naslov ovosezonskog prvenstvenog prvaka, dok je Brekovica 78 nakon ovog poraza sezonu okončala kao četvrtoplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati osamnaestog kola i tabela Druge lige FBiH – grupa Zapad 1:

Svi rezultati dvadeset i prvog kola i tabela Druge lige FBiH – grupa Zapad 2:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *