07/10/2024
1621854106486

U vikendu za nama su odigrani susreti dvadeset i trećeg kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na jednom od šest mečeva slavili domaći timovi, dva duela su završen neriješeno, dok su se gosti radovali na tri meča.

Strijelci su u ovom kolu bili neraspoloženi, postigavši ukupno 19 pogodaka na svim mečevima, od toga po četiri pogotka na mečevima u Stocu, Jablanici, Gornjem Vakufu/Uskoplju, i u Čitluku.

Troglav 1918 Livno – Ljubuški 1:2

Zanimljiv susret u okviru ovog kola odigrali su u Livnu timovi Troglava 1918 i Ljubuškog, a susret se završio pobjedom tima iz Ljubuškog rezultatom 2:1, te je uslijed toga Ljubuški ostao na liderskoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Troglav 1918 nakon remija sedmoplasirani tim prvenstvene tabele.

Turbina Jablanica –  Neum 2:2

Jedan od najefikasnijih susreta u okviru ovog kola odigrali su u Jablanici timovi Turbine i Neuma, a susret se neriješenim rezultatom 2:2, te je uslijed toga Turbina ostala na osmoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Neum nakon remija šestoplasirani tim prvenstva.

Sloga Gornji Vakuf /Uskolje Tomislav Tomislavgrad  1:3

Interesantan susret u okviru ovog kola odigrali su u Gornjem Vakufu/Uskolju timovi Sloge i Tomislava iz Tomislavgrada, a susret se završio pobjedom ekipe iz Tomislvgrada rezultatom 3:1, te je uslijed toga Tomislav sada na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Sloga nakon poraza sada petoplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati dvadeset i trećeg kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon dvadeset i trećeg odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *