06/10/2024
received_1402311306817236

Delegacija Fudbalskog kluba Igman Ilidža se oprostila od nekadašnjeg nogometaša Sarajeva, Murata Šarana.

“Biti sportista, gospodin, porodični čovjek, prijatelj i to sve u jednom zaista je jako teško. Rijetki su ljudi koji uspiju da to objedine u sebi. A naš Murat Šaran je zaista bio sve to.

Svoju karijeru započeo je u Igmanu iz kojeg je otišao na Koševo, ali je ostao uvijek vezan uz naš klub. Igman i Ilidža su mu bili polazna i posljednja stanica. Iako je svoje ime gradio u nekoliko klubova u bivšoj državi, a potom i Španiji, uvijek je dolazio i vraćao se na Ilidžu, koju je smatrao svojom, a i ona njega svojim. Kao sportista Murat je bio priznat od svojih kolega iz svlačionice, a poštovan od suparnika i najvećih rivala. A to je svakako rijetkost u vremenu u kojem živimo.

Pozitivan, nasmijan, spreman da pomogne svakome kome je pomoć potrebna, uvijek jasan u svojim porukama, znao je doprijeti do svakoga i osvojiti ga svojim načinom obhođenja.

Vijest da nas je napustio Murat Šaran pogodila je svakoga ko ga je poznavao, a njih nije mali broj. Otišla je još jedna legenda bh. sporta na neko bolje mjesto, a nama njegovim prijateljima i poznanicima ostaje sjećanje na jednog velikog gospodina. Njegovoj porodici je u ovom trenutku najteže, ali svakako sjećanje na njega i njegova djela ostat će zauvijek urezana u njihovim srcima.

Opraštaje ovakve vrste ne voli niko. Nažalost danas sa ovog mjesta se opraštamo od našeg Murata, ponosni što smo ga poznavali, što smo bili dio njegove priče, a on će zauvijek ostati dio naše priče.

Počivaj u miru Murate!” – navodi se iz FK Igman Ilidža.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *