12/10/2024
FB_IMG_1625417863329~2

Dosadašnji predsjednik Upravnog odbora FK Borac Jelah, Senad Subašić, zvanično je podnio ostavku na ovu poziciju, potvrđeno je iz kluba.

“Dosadašnji predsjednik Upravnog odbora Senad S. Subašić na večerašnjoj sjednici skupštine kluba da je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika.

Kao razlog ostavke je naveo veoma tešku situaciju sa finansiranjem kluba, gdje se bukvalno moralo ići od čovjeka do čovjeka i faktično prositi pare za klub.

Naveo je da je u dosadašnjem periodu razočaran sa podrškom i firmi koje gravitiraju na ovom području osim nekoliko izuzetaka koji su bili uz klub ali za kvalitetno vođenje kluba treba mnogo više ulaganja i rada cijele zajednice.

Naveo je da je klub ispunio sve zadane ciljeve, da su seniori završili sezonu kao prvaci lige, juniori osvojili kantonalni kup, uložilo se mnogo u infrastrukturu i niko ne može reći da klub nije radio dobro u proteklom periodu.

Izrazio je i svoje razočarenje sa neulaskom kluba u viši rang i naglasio kako je sve to uticalo na njegovu odluku da da ostavku.

Ipak o pored svega naglasio je da i dalje ostaje na raspolaganju klubu i da će pomagati narednom upravnom odboru ukoliko to budu tražili od njega, i naglasio da je klub najvažniji i da je sada najbitnije da novi ljudi zadrže stabilnost u klubu i da nastave sa kvalitetnim radom za dobrobit FK Borac Jelah.

Podsjećamo da je sa ostavkom predsjednika automatski i cijeli upravni odbor podnio ostavku.

U narednih 30 dana očekuje se riješenje novog predsjednika i ekipe koje će on izabrati u novi upravni odbor kluba.” – navodi se iz FK Borac Jelah.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *