05/10/2024
1626553430052

Odigran je drugi susret prvog kola Premijer lige BiH, susret u Sarajevu između Željezničara i Borca iz Banjaluke.

Željezničar Sarajevo – Borac Banjaluka 1:1

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu večeras su se u okviru prvog kola Premijer lige BiH sastali Željezničar i Borac iz Banjaluke, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom posjetila je ovo nogometno zdanje, i popratila zanimljiv susret.

Početak utakmice donio je terensku inicijativu Željezničara, i nešto defanzivniju postavu Borca sa igrom na kontra napade, ipak bez veće opasnosti po gol bilo kojeg od golmana.

U takvim pristupu igri dva tima, ofanzivna igra domaćem timu se isplatila u 42. minuti, kada pogodak za 1:0 postiže Bojo, za veliko slavlje domaćih navijača.

Do kraja prvog poluvremena više nije bilo prilika za nove pogotke, i na odmor se otišlo rezultatu 1:0 u korist sarajevskog tima.

U nastavku susreta Željezničar je imao terensku inicijativu, dok je Borac uglavnom bio bezopasan, međutim, u posljednjoj minuti meča Banjalučani koriste jednu nepažnju u defanzivnoj liniji domaćih, i poravnava rezultat na 1:1, strijelac je bio Kulašin, a što je bio i krajnji epilog ovog duela.

Ovom podjelom bodova mnogo manje zadovoljan može biti tim Željezničara, dok s druge strane Borac je uspio neporažen napustiti teško gostovanje, i samim tim za Banjalučane je ovaj bod nešto značajniji

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *