05/10/2024
Untitledpres1-681x4742-1

Da nogomet nerijetko piše zanimljive priče, to nije nikakva novost, a jedna takva priča dolazi iz Premijer lige BiH, i vezana je za aktuelnog šefa stručnog štaba FK Sarajevo, Gorana Sablića, i bivšeg šefa struke sarajevskog tima a danas stratega FK Tuzla City, Husrefa Musemića.

Naime, sutra je na stadionu “Asim Ferhatović Hase” na rasporedu posljednji susret prvog kola Premijer lige BiH, sastaju se Sarajevo i Tuzla City.

Ekipu Sarajeva sa klupe predvodi, dakle, trener Goran Sablić, dok ekipu Tuzla City predvodi trener Husrefa Musemića, nekadašnji strateg sarajevskog kluba.

U ovoj priči bi ništa bilo naročito zanimljivo da naš novinar u arhivi nije pronašao fotografiju sa jedne konferencije za štampu iz sezone 2017/18, kada su u septembru 2017. godine svoj međusobni susret na stadionu “Asim Ferhatović Hase” odigrali Sarajevo predvođeno trenerom Musemićem, i Široki Brijeg čiji je tim tada sa klupe predvodio trener Sablić.

Danas, nepune četiri godine kasnije, nakon što meč između Sarajeva i Tuzla City bude odigran, uslijediće konferencija za štampu uz obraćanje oba šefa struke, s tim da će sada Goran Sablić biti u opremi FK Sarajevo, dok će Husref Musemić biti u opremi gostujućeg tima, ovoga puta u opremi tima tuzlanskog kluba.

Tako bi sutra večer, na istom mjestu kao i prije četiri godine, odnosno, u press centru FK Sarajevo, trebala nastati nova fotografija sa ova dva trenera, samo što će uloge dva stručnjaka biti recipročno drugačije nego u tom periodu.

Da je kojim slučajem sutra na rasporedu meč između Sarajeva i Širokog Brijega, a da Širokobriježane pri tome sa klupe vodi trener Musemić, tada bi priča u potpunosti išla “iz krajnosti u krajnost”, međutim, i ovakva je sasvim sigurno poprilično interesantna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *