06/10/2024
1628855614380

Premijerligaš Velež iz Mostara večeras je odigrao revanš meč trećeg pretkola Konferencijske lige, Mostarci su u Sarajevu imali ogled sa švedskom Elfsborgom.

Velež Mostar – Elfsborg (Švedska) 1:4

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu Velež iz Mostara odigrao revanš meč trećeg pretkola Konferencijske lige protiv švedskog Elfsborga, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Susret nije mogao početi bolje po goste iz Švedske, koji već u 3. minuti dolaze do prednosti od 1:0, strijelac je bio Frick, da bi u 16. minuti rezultat bio i 2:0 u korist gostiju, pogodak je postigao Okkels, a što se kasnije ispostavilo i kao ishod prvog poluvremena.

U nastavku susreta ponovo bolja igra Šveđana, koji to u 48. minuti krunišu novim pogotkom, strijelac za vodstvo od 3:0 bio je ponovo Okkels, a samo četiri minuta kasnije i Frick postiže svoj drugi pogodak, i to na način da je Romers promašio jedanaesterac, a iz odbitka, odnosno odbrane golmana Veleža, pomenuti napadač posprema loptu u mrežu, u tom slučaju nemoćnog, golmana Mostaraca, za prednost od 4:0 u korist svog tima.

Ipak, Velež u 81. minuti pogotkom Georgijevića smanjuje prednost gostiju na 4:1, a od tada pa do kraja meča rezultat se više nije mijenjao, te je ta prednost za Elfsborg bio i konačan epilog ovog duela, uz podatak da je upravo strijelac jedinog gola za Mostarce u 90. minuti dobio i crveni karton.

Velež je ovim porazom u “mračnoj sarajevskoj noći” ispao iz Konferencijske lige, dok će Elfsborg nastaviti svoj nastup u ovom takmičenju, i igrati finalni dvomeč za ulazak u grupnu fazu protiv nizozemskog Feyenoorda iz Rotterdama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *