06/10/2024
1629049149191

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu večeras su se u okviru susreta petog kola Premijer lige BiH sastali timovi Sarajeva i Radnika iz Bijeljine.

Sarajevo – Radnik Bijeljina 2:1

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu večeras je odigran meč petog kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Radnika iz Bijeljine, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Susret nije mogao početi bolje po domaće, koji već u 12. minuti dolaze do prednosti rezultatom 1:0, strijelac pogotka bio je Bagarić.

U 39. minuti Sarajevo iz jedanaesterca povećava svoju rezultatsku prednost na 2:0, strijelac je bio Bodul, a upravo taj rezultat kasnije se pokazao i kao ishod prvog poluvremena.

U nastavku susreta ponovo generalno bolja igra ekipe iz Sarajeva, dok je Radnik pokušavao do pogotka iz poprilično opasnih kontra napada, iz kojih su gosti prvobitno pogodili okvir gola, da bi u 64. minuti postigli i pogodak i smanjili rezultatsku prednost Sarajeva na 2:1, strijelac je bio Popara.

Poslije postignutog pogotka, Bijeljinci su bili nešto bolji rival na terenu, međutim, rezultat se od te 65. minute, pa do kraja meča više nije mijenjao, i 2:1 za Sarajevo naposlijetku je bio i konačan epilog ovog duela.

Sarajevo je ovim trijumfom došao do devetog boda na svom kontu u dosadašnjem dijelu prvenstva, dok je Radnik ostao na dva osvojena boda.

Tabela nakon nepotpunog petog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *