20/09/2024

U vikendu za nama su odigrani susreti drugog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad, u kojima su na pet od osam mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su se gosti radovali na tri meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 30 pogodaka na svim mečevima, od toga sedam pogodaka na meču u Vitezu, u domaćoj pobjedi FK Vitez nad Vlašićem iz Turbeta.

FK Vitez – Vlašić Turbe 6:1

Njefikasniji susret u okviru ovog kola odigrali su u Vitezu timovi FK Vitez i Vlašić iz Turbeta, a susret se završio pobjedom Vitežana rezultatom 6:1, te je shodno tome tim iz Viteza nakon drugog kola zauzeo lidersku poziciju prvenstvene tabele, dok je Vlašić sada u sredini prvenstvene tabele.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10161128849259167&id=223895134166

Rudar Kamengrad – Iskra Bugojno 1:2

Zanimljiv susret u okviru ovog kola odigrali su u Kamengradu timovi Rudara i Iskre iz Bugojna, a susret se završio pobjedom tima iz Bugojna rezultatom 2:1, te su uslijed toga Iskra sada u vrhu prvenstvene tabele, dok je Rudar nakon poraza u sredini tabele ovosezonskog prvenstva.

Svi rezultati drugog kola Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Tabela nakon drugog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *