06/10/2024
u21_zenica_18-1024x683

Nogometaš turskog Boluspora, Haris Hajdarević, novo je pojačanje premijerligaša Željezničara iz Sarajeva, potvrđeno je zvanični putem iz sarajevskog kluba.

Ovaj dvadesetdvogodišnji centralni vezni igrač po vokaciji tako se ujedno vratio u Željezničar i potpisao jednogodišnji ugovor.

“Haris Hajdarević je rođen 7. oktobra 1998. godine u Sarajevu. Igrao je za mlađe selekcije Novog Grada i Olimpika, a kao kadet je stigao na Grbavicu. S juniorskom selekcijom bio je prvak BiH, a u dvije sezone igrao je i Omladinsku Ligu prvaka. Za prvi tim je debitovao 10. septembra 2017. godine u pobjedi Plavih nad Radnikom od 2:0.

Za Željezničar je odigrao 79 utakmica i postigao tri gola. U januaru ove godine prešao je u Boluspor čiji je dres nosio u proljetnom dijelu sezone.” – navodi se iz FK Željezničar.

“Naravno da sam presretan zbog povratka u Želju. Ovo je moj klub, plava je moja boja, Grbavica je moj dom i jedva čekam da ponovo zaigram pred navijačima. Ono što mogu obećati je maksimalno zalaganje na treninzima i utakmicama jer Željin grb i navijači to zaslužuju. Hvala stručnom štabu i rukovodstvu kluba na povjerenju, a o ostalom želim pričati na terenu.” – kazao je po dolasku u Željezničar, Haris Hajdarević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *