06/10/2024
1630269402031

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu večeras su se u okviru susreta sedmog kola Premijer lige BiH sastali timovi Željezničara i Slobode iz Tuzle.

Željezničar Sarajevo – Sloboda Tuzla 0:1

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu večeras je odigran meč sedmog kola Premijer lige BiH između Željezničara i Slobode iz Tuzle, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme ovog duela, uglavnom je prolazilo u igri dva tima na sredini terena, da bi tek pri kraju Sloboda stvorila jednu dobru priliku, međutim, bez promjene rezultata, te se na odmor otišlo pri neriješenim ishodu, bez pogodaka.

Nastavak susreta donio je terensku inicijativu Željezničara, i opasne kontra napade Slobode, a takav rasplet na terenu u 78. minuti se isplatio Tuzlacima, koji dolaze do prednosti od 1:0, strijelac pogotka bio je Husejinović.

Ipak, domaći su unatoč primljenom golu nastavili sa napadima, i u 89. minuti došli i do pogotka i poravnanja rezultata na 1:1, strijelac je bio Zdunić.

Poslije izjednačujućeg pogotka sarajevskog tima, pa do kraja meča, više nije bilo opasnijih prilika za nove rezultatske promijene, te se 1:1 ispostavilo kao krajnji epilog.

Ovom podjelom bodova Željezničar ih na svom kontu sada ima devet, dok ih Sloboda ima četrnaest i nalazi se na drugoj poziciji prvenstvene tabele.

Tabela nakon sedam odigranih kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *