07/10/2024
FB_IMG_1630565655836

Nogometna reprezentacija BiH remizirala je u gostima sa Francuskom u okviru susreta trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Rezultat je bio 1:1, i to na način da je selekcija BiH pogotkom Džekr u 36. minuti došla do prednosti od 1:0, da bi Francuzi u 40. minuti poravnali na 1:1, strijelac gola bio je Griezmann.

Također, važno je istaći da je Francuska od 51. minute igrala sa igračem manje, s obzirom da je crveni karton dobio Kounde.

Selekcija BiH sada nakon tri odigrana meča u kvalifikacionoj grupi ima 3 boda, dok je Francuska sada na skoru od 7 bodova, i nalazi se na prvoj poziciji grupe.

Nakon meča izjavu za medije dao je, između ostalog, selektor reprezentacije BiH, Ivaylo Petev, koji je istakao sljedeće:

“Čestitam svim momcima koji su danas igrali, odradili su skoro sve što se od njih tražilo. S obzirom na to koju smo ekipu imali za protivnika, odigrali smo veoma pametno. Pokazali smo jedinstvo, borili se jedan za drugog i to je na kraju donijelo rezultat. Možda smo mogli i više, ali protivnik je jedna od najboljih svjetskih selekcija i ja sam zadovoljan.”

Petev je još dodao:

“Pred nama je još puno rada i nastavićemo putem kojim smo krenuli. Iz utakmice u utakmicu napredujemo. Moramo imati isti pristup na svim utakmicama. Poštujemo sve protivnike, ali je najbitnije šta mi možemo da uradimo. Svaki igrač koji dođe u reprezentaciju mora da gine za taj dres i daćemo sve od sebe da budemo još bolji.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *